Trainingen

De trainingen die ik verzorg gaan allemaal uit van hetzelfde principe; op welk niveau bevindt u zich (belastbaarheid) en in welke mate gaan we belasten? Getraind persoon of een beginner? Instappen op het juiste level is van belang om een goede trainingsprikkel te krijgen en bij het voorkomen van blessures. Een andere pijler van mijn trainingen is trainen vanuit de ‘core-stability’. Met Core wordt de kern van het lichaam bedoeld, oftewel het lichaamszwaartepunt in de romp. Core Training richt zich op het verbeteren van de actieve stabiliteit door middel van verbetering van de rug- en buikspierfunctie, vanuit de gedacht dat hier de basis ligt voor stabiliteit en dus voor gezond bewegen.

Ik bied verschillende pakketten aan, welke toegespitst zullen worden op uw doelen.

Natuurlijk is het mogelijk om een combinatie te maken van de verschillende pakketten, afhankelijk van uw wensen.

Opbouw trainingen

De trainingen bestaan in de basis altijd uit een warming-up, stretching, core-stability oefeningen en specifieke training. De afsluiting bestaat uit een cooling-down en eventueel een sportmassage.
De eerste afspraak is de intake waarbij een nul-meting gedaan wordt. Vanaf deze nul-meting gaan we trainen en kunnen we na verloop van tijd ook vooruitgang aantonen.

Materiaal

Bij mijn trainingen maak ik gebruik van all-round fitness apparatuur als een dumbel of barbell, maar ook materiaal waarmee functioneel getraind kan worden zoals een TRX, Kettlebels, gewichtsvesten en tubes. Voornamelijk met deze laatste tools zijn ketentraining en functionele trainingen mogelijk.

Be Sociable, Share!